66. Statistieken - Reisverslag uit Müllheim, Duitsland van Gerard en Manuela Jong - WaarBenJij.nu 66. Statistieken - Reisverslag uit Müllheim, Duitsland van Gerard en Manuela Jong - WaarBenJij.nu

66. Statistieken

Door: Maan

Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela

21 Oktober 2016 | Duitsland, Müllheim

Wat jammer dat we juist de laatste dagen weer zo veel gezeik aan ons hoofd hebben, dat we doodmoe zijn, intens verdrietig en zwaar de neiging hebben om acuut weer om te keren. Het was dan ook een hele stille, verdrietige dag. En saai. Veel tunnels en continu kilometer vreten afgewisseld met ons favoriete Italiaanse broodje waar we vanmorgen de laatste inkopen voor konden doen. We stonden trouwens precies op dezelfde camperplaats als aan het begin van onze vakantie.

Vanaf de terugweg vanaf Palermo tot hier, net in Duitsland hebben we maar liefst 257 tunnels gehad met als klapper de St. Gotthard met 16.942 kilometer en bijna evenveel viaducten, was de tol vanaf Palermo tot de Zwitserse grens maar € 76,10 (echt stukken beter dan die schandalige tolprijzen in Frankrijk!) en daalde de temperatuur afschuwelijk snel! Woensdag in Palermo nog dik 30 graden en vandaag was het gewoon koud! De raampjes waren voor het eerst dicht en in Zwitserland zagen we zelfs al sneeuw! Oké, de wegen zijn hier erg goed, maar wel heel druk. Het aantal auto’s dat we per uur zien is gigantisch vermeerderd en je kunt wel zeggen dat we nu al een dijk van een cultuurshock hebben. Niet één stadje bekeken, zelfs geen enkel balkonnetje gezien vandaag! Jemig, wat ziet het er hier ernstig gecultiveerd uit. Bah! Wij willen terug. Wij hebben nu al heimwee. We missen de zon, de rust en de vrijheid van het zwerven nu al. We willen dan ook serieus een sabbatical van een half jaar gaan regelen. Of langer!!! Ik zou het wel weten als we de loterij –waar we niet eens aan meedoen- zouden winnen. Baan weg, huis weg en wij weg. Wat lijkt me dat zalig!

Toen Gerard vanavond even naar buiten liep in zijn korte broek, wist hij niet hoe snel hij weer naar binnen moest. “Maan, we bevriezen hier!” Het is hier nu vanavond amper 10 graden! Boven nul, dat nog wel. Tja, gelukkig hebben we nog een volle fles sambuca. Je moet toch wat om op temperatuur te blijven. De kachel kan niet aan, want daar liggen nog allemaal levensmiddelen achter. Dan zelf maar kachel zien te raken. “Geer, geef die fles eens door!” En nu hangen we met rode wangen aan tafel een van onze favoriete spellen te doen! Proost!!! Wei neemu dur noch moar eendje, of twee of noch meer, ne so lang tot mu rielekst sein en lekker kunnu goan slaapu…..An Kloas hebbuwu toch voak niks. Me doen ut selluf wel.

Oh ja en nu de prijsvraag van de dag. Hoeveel kilometer hebben wij deze vakantie inclusief het laatste stuk wat we nog naar huis moeten gereden? Voor de winnaar koken wij onze favoriete pastaschotel! De uiterste inzenddatum is zondag. Maar we weten nog niet welke. Smiley. Ligt aan de tijd van plaatsing. Want over statistieken gesproken; we hebben 66 stukjes geschreven, er komen er in het rustigste geval nog twee bij en we hebben rond de 12.500 foto’s geschoten! Oh ja, en nu de ernstigste: We hebben op campings gestaan, wel 6 nachtjes! Oei, ons kennende is dat zwaar tegen onze principes en valt dit getal dan ook onder de noemer zeer ernstig!

• 04 November 2016 - 23:28

T Lettalettavandegeer:

Bedankt voor je heerlijke verhalen lk zal ze missen sterkte met alles.hartelijke groeten van mij

Gerard en Manuela

Hallo lieve familie, vrienden en bekenden, Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, hopen wij volgende week op vakantie te gaan. De doelen zijn (Oost)Turkije, Georgie als het niet al te onrustig is, en als we tijd over hebben hopen we nog een stukje Bulgarije, Albanie en/of Macedonie mee te pakken. Maar ja, met ons weet je het nooit. Misschien belanden we nog wel ergens anders. Wij gaan een internet reisdagboek bijhouden, als we tenminste een internetcafé tussen de ezels en zo kunnen vinden. Degenen die dit leuk vinden kunnen op deze manier ons en onze ‘avonturen’ (niet te wild hoop ik) volgen. Telkens als wij een bericht geplaatst hebben, krijgen jullie een mail. Tenminste dat hebben wij begrepen, want we hebben hier nog geen ervaring mee. Deze week zullen we een testje uitvoeren of en hoe het werkt. Het internetadres van het dagboek is: http://gerardenmanuela.waarbenjij.nu Je kunt ook reageren, zodat we weten hoe het met jullie gaat. Maar eerst nog duizendenéén dingen uitzoeken, kopen en inpakken……………………………J Groetjes, Gerard en Manuela

Actief sinds 05 Juli 2008