201. Skopje, tot ziens!
Door: Manuela
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela
17 December 2008 | Macedonië, Skopje
Op de valreep hebben we nog een geweldige broodjeszaak met de meest heerlijke broodjes en taartjes ontdekt. Ai, wat een misser wat betreft die andere 2 dagen, dat we hier waren. Tip voor alle Skopje-gangers: Bij de oude brug aan de kant van de slaapverwekkend grauwe betonkolossen zit een hele goede bakker! Na 50 meter maakten we dan ook subiet rechtsomkeer om er nóg 6 appel- en abrikozenflappen bij te halen. Kunnen we lunchen zonder te hoeven stoppen. Lekker eten en lekker warm dus.
Op de brug waren ze balletje-balletje aan het spelen. Niet te geloven hoe simpel dit was. Het was dan ook wel heel erg verleidelijk om mee te doen. Vooral ook omdat we het keer op keer goed bleken te hebben. Maar Geri bedacht ineens, dat we wel eens vals geld uitgekeerd zouden kunnen krijgen en probeer dat maar eens bij de grens of waar dan ook, uit te leggen. Ik ben blij dat hij zelf een reden bedacht had om niet mee te doen. Mij krijg je sowieso niet zo gek.
In plaats van meedoen ging manlief er een paar leuke foto’s van maken. Tenminste, dat wilde hij. Maar toen hadden we ineens boze en paniekerige mensen om ons heen. Ach ja, het zal wel weer zwaar fout en verboden zijn. De plaatjes moeten jullie er deze keer dan ook maar zelf bij bedenken.
Nadat we de camper een beetje versierd hadden en onze kerstmutsen opgezet hadden (lekker warm ook), verlieten we Skopje pas om 13.00 uur. Net als de stad in, was ook de stad uit heel lastig. Nergens stonden borden. Het was dus weer een heel gepuzzel. Maar ach. Wat kon ons het schelen. We hadden een paar geweldige dagen achter de rug en bovendien nog goed en goedkoop gestaan. Slechts 400 Denar voor 2 dagen. Dat is omgerekend € 6,00! En dat voor het Holiday Inn en op zo’n strategische plek voor zowel het oude als nieuwe deel. Echt mazzel! Deze stad is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Skopje, tot ziens!