17. Hond op bestelling
Door: Maan
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela
01 Oktober 2019 | Montenegro, Plužine
In mijn aantekeningenschrift had ik net geschreven dat Montenegro echt wel rijker is dan Bosnië qua huizen, wegen en wagenpark. De inkt was echter nog niet droog of er kwamen me daar een stel oude vrachtwagentjes aan kachelen, die in een antiekmuseum niet zouden misstaan! Wel leuk!
Even later reden we langs de Piva-Canyon. De Tara is bekender, maar wij vinden deze veel mooier. Een brede rivier met ijsblauw water, die zich een weg zoekt tussen witte rotswanden met fris uitziende begroeiing. En erboven een strak blauwe lucht! Zo gaaf! En dan is het hier ook nog uitgestorven! We genoten intens van deze schitterende rivier en besloten hem nog een stukje te volgen. We hadden veel tunnels en deze zijn absoluut donker en het wegdek is er niet super.
We waren de rivier al per brug overgestoken en hadden hem al uitgebreid gefotografeerd, maar elke parkeerplaats reden we wel even op om toch nog één foto te maken! Op de eerste parkeerplaats waar we op reden, kwam er meteen al een zwarte hond met lieve ogen en een glanzende vacht naar ons toe. Ik werd meteen helemaal afgelikt, maar dat was vast enthousiast bedoeld. Het dier deed zijn naam eer aan en bleef als een hondje strak achter me aan lopen. We vonden het zielig dat het dier hier blijkbaar achter gelaten was en gaven hem een kom water, die er vlotjes inging. Daarna ging het dier pontificaal voor mijn portier liggen en keek me aan van “Nou, kom je? Ik wacht op je!” Hij wou zo graag mee!
Nou jongens, het internet is hier waardeloos, maar de verbinding met God is super. Ik heb nog amper een stukje over een hond met betrekking tot Albanië getypt en hier staat er al één klaar! En Hans had op zijn vakantie die volgende dag ook al de hele dag een zwerfhond achter zich aan gehad. We vonden het heel bijzonder, maar hebben hem na enige twijfel toch niet meegenomen.