19. Dierendag?
Door: Maan
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela
01 Oktober 2019 | Montenegro, Žabljak
Nou, we gaan eerst ons zevende kopje chocomelk opdrinken en dan zien we wel. We zitten net weer aan tafel en ineens hoorden we toch een rot geluid! Flikkert die kat via de achterkant van het raam, waar wij net zaten, op de rolstoel en daarna sprong ie op de grond. We schrokken ons wezenloos en lagen zowat met een appelflauwte onder de tafel! Maar goed, het probleem heeft zichzelf opgelost en wij gaan nu fijn een spelletje doen. Tik, tik, schraap, boink! “Nee hè! Zit die circuskat wéér op het dak! We gaven er een knal tegen en toen sprong hij er al krijsend via de rolstoel (denken we) af. Maar hij raakt steeds met zijn poten het raam, waardoor je je rot schrikt.
Vanaf we het terrein op kwamen en uitstapten, loopt de poes al achter ons aan. En op het moment dat Gerard voor de eerste keer buiten ging kijken, sprong die kat al zowat naar binnen. Gerard kon hem nog net tegenhouden! Maar toen hij even later voor de derde keer op het dak zat, waren we er wel klaar mee. We hopen en gokken dat hij er via de fietsendrager en daarna de rolstoel opkomt. Gerard is dus weer naar buiten en rent nu met een zaklamp achter die kat aan om hem voor zo lang als het duurt weg te jagen. Daarna rende hij net zo snel weer terug en haalde vliegensvlug de rolstoel van de camper af, voordat die kat er weer bovenop zat. Tjonge, jonge, het lijkt wel dierendag vandaag! Volgens mij lopen we ietsje voor op de kalender. Wij gaan slapen. Op hoop van zegen en we houden in ieder geval het dakluik dicht, voordat er vannacht iets op ons gezicht valt! Fijne dierendag alvast!
02 Oktober 2019 - 09:25
T Letta:
Bedankt voor je gezellige verhalen.en dat bij een kopje koffie.Mijn dag is weer goed.Geniet ervan en mijn hartelijke groeten,Aletta -
03 Oktober 2019 - 14:41
Truus :
Op jee je maakt wat mee ik denken dat de dieren ook van jullie houden net als wij fijne dagen nog