53. Helemaal in de wolken! - Reisverslag uit Palasë, Albanië van Gerard en Manuela Jong - WaarBenJij.nu 53. Helemaal in de wolken! - Reisverslag uit Palasë, Albanië van Gerard en Manuela Jong - WaarBenJij.nu

53. Helemaal in de wolken!

Door: Maan

Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela

19 Oktober 2019 | Albanië, Palasë

Even later begon er weer een pittige klimpartij. Jemig, wat een steile hellingen! We konden niet eens stoppen voor een foto. Op deze hellingen staan giga veel bijenkasten. “Toet, toet!” Er wilde een bus voorbij. Hij deed zijn deuren dicht, haalde ons in en deed zijn deuren weer open. Je moet toch wat als je geen airco hebt op zo’n zonnige dag als vandaag! Onderweg naar boven zagen we dat de heide in bloei stond.

Tijdens het zwemmen zagen we al, dat er steeds meer wolken boven de bergen kwamen. En hoe hoger we kwamen, hoe meer we in en zelfs door de wolken reden. Op het hoogste punt was een parkeerplaats, waar we er even uitgeweest zijn. We stonden helemaal in de wolken en het was hartstikke leuk, om er te fotograferen. We zagen een kilometer onder ons de zee zien schitteren. Maar wij vonden het hierboven an sich veel leuker. De betonnen rand van de parkeerplaats liep licht rond, waardoor het op de foto net lijkt alsof je mensen op de wereldbol ziet. Of een gat in de lucht ziet springen of zogenaamd aan het randje ging hangen! We hadden er helemaal lol in. Wees niet bang, achter het randje liep een trap naar beneden. Smile.

Op weg naar beneden zagen we ineens heel veel barretjes, hotels en zelfs campings! Ook was er hier en daar nog wat straathandel waar mensen hun laatste potten heidehoning en bergbloementhee probeerden te slijten. Gelukkig zijn ze totaal niet opdringerig. Maar wij hadden überhaupt geen tijd om ergens te stoppen. We gingen met brullende motor naar beneden. Ik heb na 5 minuten zelfs oordopjes ingedaan! Het was echt pittig. Gelukkig maar dat we een goed stuk weg hadden!

Verslag uit: Albanië, Palasë

Gerard en Manuela

Hallo lieve familie, vrienden en bekenden, Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, hopen wij volgende week op vakantie te gaan. De doelen zijn (Oost)Turkije, Georgie als het niet al te onrustig is, en als we tijd over hebben hopen we nog een stukje Bulgarije, Albanie en/of Macedonie mee te pakken. Maar ja, met ons weet je het nooit. Misschien belanden we nog wel ergens anders. Wij gaan een internet reisdagboek bijhouden, als we tenminste een internetcafé tussen de ezels en zo kunnen vinden. Degenen die dit leuk vinden kunnen op deze manier ons en onze ‘avonturen’ (niet te wild hoop ik) volgen. Telkens als wij een bericht geplaatst hebben, krijgen jullie een mail. Tenminste dat hebben wij begrepen, want we hebben hier nog geen ervaring mee. Deze week zullen we een testje uitvoeren of en hoe het werkt. Het internetadres van het dagboek is: http://gerardenmanuela.waarbenjij.nu Je kunt ook reageren, zodat we weten hoe het met jullie gaat. Maar eerst nog duizendenéén dingen uitzoeken, kopen en inpakken……………………………J Groetjes, Gerard en Manuela

Actief sinds 05 Juli 2008