12. Mooi rijden
Door: Maan
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela
28 September 2019 | Kroatië, Opuzen
We stonden lekker rustig en hebben goed geslapen. Tot onze verbazing was het vanmorgen nogal onrustig. Toen we eindelijk twee ogen tegelijk open kregen per persoon, bleek het hele terrein tjokvol auto’s te staan. Er bleek een voetbalveld vlakbij te liggen. Wij smeren hem snel! En zo reden we om 11.00 uur weg. Ook vandaag een strakblauwe lucht. Lekker hoor.
Deze delta was prachtig om doorheen te rijden. Strak groene velden en plantages die gescheiden worden door heel veel strakblauwe slootjes. Dit gebied staat bekend als een belangrijk centrum voor de productie van mandarijnen in Kroatië. De lokale bewoners hadden bedacht om het toeristen mogelijk te maken om te helpen bij de mandarijnenoogst. En dit werd nog een dijk van een toeristische attractie!
Mandarijnen hebben we van deze afstand niet zien hangen, wel zagen we ook heel wat wijngaarden en bodega’s. Maar daar was het zelfs voor ons nog iets te vroeg voor. Daarna reden we via Bosnië langs het mooiste stuk van de Kroatische kust met zijn schitterend blauwe water en zijn vele groene eilanden voor de kust richting Slano.
Ik was niet echt opgeknapt vandaag. Ik had bronchitis, was (en ben) snipverkouden, had koorts en het leek me behalve zwaar verleidelijk, toch geen goed idee om te gaan zwemmen, terwijl het in de camper zo heet was! Gerard heeft me in de rolstoel gezet en we zijn het smalle maar idyllische weggetje strak langs de baai naar het gat Slano gereden. De haven is groter dan het dorp zelf. Het heeft twee hele kleine kruidenierswinkeltjes, twee kledingzaken, twee barretjes en 6 palmbomen op een fantasieloos pleintje, maar met een weergaloos uitzicht op de baai! En op de terugweg hadden we een schitterende zonsondergang! Top!