65. Rustdag
Door: Maan
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela
20 September 2017 | Montenegro, Rijeka Crnojevića
Toen we net wakker waren, was het goed weer. Dit duurde echter niet heel lang. Het begon te spetteren en we hoorden in de verte wat gerommel. We besloten fijn een dagje aan het riviertje te blijven staan. Met het weer was het af en aan en met ons dus ook. In de camper, uit de camper, luifel uit, luifel in. Stoelen eruit, stoelen erin. Hoezo rustdag?
We hebben heerlijk de hele dag heel veel spelletjes gedaan. Aan het eind van de middag kregen we helaas nieuwe buren. De camping is vrijwel leeg, maar natuurlijk moesten die twee Duitse campers ook bij het water staan. Andermans privacy en rust werden genegeerd, ze zwaaiden niet terug toen we onze hand opstaken (nog wel met lichte tegenzin, maar toch) en parkeerden hun aanhangers met boten fijn achter onze camper. Dag uitzicht op de oude brug, dag uitzicht überhaupt. Bah! Ook kwam er een groep jongeren uit het dorp op de camping barbecueën, wat we helemaal niet fijn vonden. Rotmuziek en herrie. Gelukkig zetten ze hun muziek wel een stuk zachter, toen Gerard het vroeg. Dat viel niet tegen.
’s Avonds hebben we na het zoveelste spelletje Jambo heerlijk op de lamzaccen onder de luifel gelegen. Het geroezemoes van het barretje, de barbecueënde jongeren, de babbelende en bier zuipende buren, alles was stil! Hand in hand onder een slaapzak, aan het riviertje en boven ons de sterren. Af en toe een vleugje pepermunt. De wereld was van ons. Heerlijk!