22. De baai van Kotor
Door: Maan
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela
03 September 2017 | Montenegro, Kotor
Om 10.00 uur was het droog en bleek het wisselen van de cruisewacht alweer gebeurd te zijn. Dat chique privéjacht was weg, er lag een niet al te groot cruiseschip aan de kade en even verderop in de baai lag er nog een. Het is hier echt een komen en gaan van die dingen! Op de parkeerplaats was het tot onze verbazing loeidruk. Het stond hartstikke vol! Gelukkig konden we er met wat moeite nog net uit!
Om 12.30 uur reden we dan eindelijk Kotor uit. Toen we vrijdag aankwamen, dachten we een uur of twee in dit stadje rond te gaan lopen. Het werden maar liefst 2 dagen! En wat hadden we het er fijn! Het parkeren voor twee dagen kostte € 40,00 maar ja, dat hadden we er voor deze keer wel voor over.
We genoten van het rijden langs de baai van Kotor. Wat is dat een ontzettend lange baai. Hij loopt helemaal rond een berg als een krul en het is eigenlijk een ellenlang fjord. Het is ook het meest zuidelijke fjord van Europa. Wij reden over een smal weggetje direct aan het water. Gaaf! Het was niet meer heiig en er kwamen steeds meer stukken blauw in de lucht en ook het water zag er vandaag een stuk vriendelijker uit dan gisteren. Ja, zo is die baai wel heel mooi! Op veel plaatsen werd gezwommen en eigenlijk vond ik dat wel een goed idee. Ik kan de baai toch niet uit zonder erin geweest te zijn? Snel mijn bikini aan en even heerlijk in het water. Echt zwemmen gaat nog niet i.v.m. mijn zere knie en voet, maar gelukkig heb ik ergens heksengenen en kan ik gewoon een poos drijven. Dit keer zelfs met boek. Dat was wel leuk! En de mensen wisten niet wat ze zagen!
Toen ik in het water lag, hoorde ik vrolijke Turkse muziek uit een autoraam schallen. Wauw! Dat klinkt gaaf! Toen we even later weer verder reden, hebben we eerst zelf aeens de radio en de cd opgezocht. Het is toch erg. We zijn al twee weken weg en nu pas de muziek aan?! Maar goed, beter laat dan nooit. We genoten van het mooie landschap, stopten om de haverklap voor een fotootje en hadden het helemaal naar ons zin. Heerlijk met Gerard samen reizen en volop genieten. . Ik voel me GELUKKIG!!!!