37. Weer eens wat anders - Reisverslag uit Ulcinj, Montenegro van Gerard en Manuela Jong - WaarBenJij.nu 37. Weer eens wat anders - Reisverslag uit Ulcinj, Montenegro van Gerard en Manuela Jong - WaarBenJij.nu

37. Weer eens wat anders

Door: Maan

Blijf op de hoogte en volg Gerard en Manuela

10 September 2017 | Montenegro, Ulcinj

Er kwamen gisteren wel wat geluiden van barretjes langs, maar om 00.30 uur was het superrustig. Het was aardig afgekoeld en we konden hier zelfs met de ramen open slapen. Dat is lekker! Ongelooflijk dat er op deze camping maar zó weinig campers staan. Strak in Ada Bojana met zijn bijzondere rivier en ook nog op loopafstand van het strand?!

We hadden prima geslapen en zo te voelen scheen te zon al. Olie trekken, bed opmaken, stofzuigen en even een potje gamen. Goh, wat heeft die buurvrouw eigenlijk een rare bikini aan. Zwaar huidkleur en/of versleten. Geen gezicht. Maar goed, dat moet zij weten. Ik ging rustig verder op mijn tablet. Ineens komt Gerard weer naar binnen en roept: “Maan, kijk eens naar buiten! Snel!” Ik dacht er een dier te gaan zien. Misschien wel een hertje of zo. Maar nee, de buurman liep in zijn nakie voorbij. Zou ie wat in de war zijn misschien? “Maan, die Nederlanders midden op het veld lopen ook al naakt! En daar staat een blote vrouw de was te doen!” “Oh nee, hè!” “Oh ja, en die mensen daar bij dat tentje liggen ook in adam- en evakostuum te zonnen!”

Goh, ik had mijn bril niet op en had het helemaal niet door! Maar mooi dus dat we gisterenavond op een nudistencamping terecht zijn gekomen. Jemig! Geen wonder ook dat die doucheruimte zo raar is, met zes douches gewoon naast elkaar. Alles loopt hier toch de hele dag naakt. Wel balen, want ik wou net in mijn bikini gaan douchen, maar nu weet ik het even niet meer. Tjonge, we durfden amper nog uit het raam te kijken, laat staan een foto te maken van hoe we stonden. Hoezo licht opgelaten? Maar Gerard wou het toch vastleggen en deed zijn naam alle eer aan als Pietje Papparazzi.

Daarna gingen we maar snel afrekenen. De beheerder zei, dat het een gemengde camping was waar zowel naakt als gewoon gekampeerd kon worden. Ja, ja, daarom is iedereen hier naakt behalve wij. Ach, nu komt de buurman met alleen een hoedje op en een luchtbed onder zijn arm voorbij en loopt zo de camping af. Wel gloeiende, kunnen we nog niet eens naar het strand ook! Shit, daar gaat mijn zwemuurtje!

Ik geloof dat ik mijn bikini maar niet eens aandoe. Jemig, dat hebben wij weer! Maar goed, we zijn toch maar naar buiten gegaan, hebben buiten de vaat gedaan en ik heb me fijn gedoucht. Twee keer zelfs. We moesten eigenlijk wel heel hard lachen. Dat hebben wij weer! Geen wonder, dat die camping zo rustig was! Nou, we hebben in ieder geval heerlijk geslapen! Fijn, dat we het toen ook nog niet wisten.
De campinghouder had gezegd dat het naaktstrand links was en het gewone strand rechts. Mooi, dan gaan wij daarheen! Er was een mooi park met allemaal strakke bungalows. Gerard zette me aan het eind af en zou de camper even gaan parkeren, terwijl ik vast naar zee liep.

Zie ik ineens een naakt echtpaar op de veranda zitten, dat hevig naar me stond te staren. “Zo, heb ik iets van je aan of zo?” Há, dat kon ik hen met recht vragen! Ik dacht nog, dat ze gewoon wat vrij waren, maar toen ik even later een man met rondslingerend gereedschap voorbij zag paraderen, ging ik toch ernstig twijfelen. Wel gloeiende, waar ben ik nu weer beland? Volgens mij stond er in de verte een bord met verboden voor kleding of zo. Maar achter mij kwam een hele groep geklede mensen aan. Ik liet hen passeren en keek waar ze heen gingen. Wat denk je? Pal voor het bord trok de hele meute alles uit en liep vrolijk verder.

Ik had in een van de gidsjes wel gelezen dat in Ada Bojana de grootste naturistencamping van het land zou zijn, maar dat we er spontaan op zouden komen en dat ook het bijbehorende hotel en de appartementen puur voor naaktrecreatie waren, wist ik niet. Waarom zetten ze dat er bij de receptie nu niet even bij of zo? Of zou die slagboom, die gisterenavond onbemand was, daarvoor zijn?

We hebben ons enorm verbaasd en ook gelachen en het werd de hoogste tijd om weg te gaan. Hopelijk zien we nog iets van de bijzondere rivier, vinden we een duinpan en is het naaktgedeelte voor vandaag bij de slagboom weer voorbij. Pfff…….

Gerard en Manuela

Hallo lieve familie, vrienden en bekenden, Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, hopen wij volgende week op vakantie te gaan. De doelen zijn (Oost)Turkije, Georgie als het niet al te onrustig is, en als we tijd over hebben hopen we nog een stukje Bulgarije, Albanie en/of Macedonie mee te pakken. Maar ja, met ons weet je het nooit. Misschien belanden we nog wel ergens anders. Wij gaan een internet reisdagboek bijhouden, als we tenminste een internetcafé tussen de ezels en zo kunnen vinden. Degenen die dit leuk vinden kunnen op deze manier ons en onze ‘avonturen’ (niet te wild hoop ik) volgen. Telkens als wij een bericht geplaatst hebben, krijgen jullie een mail. Tenminste dat hebben wij begrepen, want we hebben hier nog geen ervaring mee. Deze week zullen we een testje uitvoeren of en hoe het werkt. Het internetadres van het dagboek is: http://gerardenmanuela.waarbenjij.nu Je kunt ook reageren, zodat we weten hoe het met jullie gaat. Maar eerst nog duizendenéén dingen uitzoeken, kopen en inpakken……………………………J Groetjes, Gerard en Manuela

Actief sinds 05 Juli 2008